CELLINK utses till Årets företagare i Sverige 2019

​​​I fredags tilldelades CELLINK och dess fyra grundare det prestigefulla priset som Årets företagare i Sverige, 2019. 

Företagarna utser årligen en vinnare i tävlingen ”Årets företagare i Sverige”. Kriterierna för att tilldelas priset kräver bland annat uppvisande av kreativitet & innovation, att vara en ledare & förebild samt påvisad lönsamhet & tillväxt. CELLINK har på 4 år sedan uppstart expanderat drastiskt och har idag 170 anställda med kontor i Göteborg, Kyoto, Stuttgart och Boston. 

Priset delades ut under en galakväll i Stockholms stadshus tillsammans med 600 gäster och togs emot av CELLINK’s grundare Erik Gatenholm, Hector Martinez, Jockum Svanberg och Gusten Danielsson. 

Juryns motivering löd:
Årets vinnare är en ren förebildssaga som förflyttat gränsen för vad som är möjligt. Ett innovationsföretag som står bakom både hårdvara och förbrukningsmaterial för att rekonstruera sådant man tidigare fått be till högre makter om. Dessa företagare lämnar juryn mållösa - och vi är säkra på att detta bara är början för företaget som skriver ut reservdelar till kroppen! Not even the sky is the limit för årets vinnare och Årets Företagare i Sverige 2019: Erik GatenholmHector MartinezJockum Svanberg och Gusten Danielsson – CELLINK!

För mer information, vänligen kontakta

Erik Gatenholm, CEO                                                    Gusten Danielsson, CFO

Telefon: +46 73 267 00 00                                             Telefon: +46 70 991 86 04

E-mail: [email protected]                                                  E-mail: [email protected]

 

Om CELLINK

CELLINK har skapat en av världens första universella biobläck, idag använt av många av världens mest välrenommerade forskningsinstitutioner. Biobläcket kan blandas med levande celler för att skriva ut funktionella mänskliga vävnader och om den framtida forskningen är framgångsrik, kan tillslut hela mänskliga organ skrivas i 3D-bioskrivare. CELLINK's universella biobläck visar utmärkta resultat och kan användas i både CELLINK’s egna 3D-skrivare och 3D-skivare utvecklade av andra operatörer. Erik Penser Bank AB, tel: +46 8 463 80 00, är Bolagets Certified Adviser. Bolagets aktier handlas på Nasdaq First North Growth Market under kortnamnet CLNK.

Senaste pressreleaserna
March 22, 2020RegulatoryUppdatering avseende COVID-19
November 18, 2019RegulatoryKallelse till årsstämma i CELLINK AB